کولر گازی

علت و انواع بوی بد کولر گازی و 3 راه رفع بوی بد از اسپلیت

بوی بد کولر گازی

بوی بد کولر گازی

استفاده از کولر گازی در روزهای گرم تابستان به امری ضروری تبدیل شده و احتمالاً شما نیز در این شرایط ساعت‌های طولانی از روز خود را در مقابل کولر می‌گذرانید.

کولر گازی طول عمر بالایی داشته و عملکرد آن از بازدهی بالایی برخوردار است. با این حال استفاده از آن چندان بدون مشکل نیز نخواهد بود. یکی از مسائلی که بسیاری از افراد با آن روبرو می‌شوند، بوی بد کولر گازی است. ممکن است شما نیز تاکنون با این مشکل روبرو شده باشید.

تصور کنید که برای لذت بردن از سرمای کولر آن را روشن کرده اید و حال با بوی نامطبوع دود، فاضلاب، استون و… روبرو می‌شوید. مشخصاً شناسایی منشاً این بو و رفع آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

در ادامه به دلایل مختلف این مسئله و همچنین راه‌های رفع یا جلوگیری از آن اشاره خواهیم کرد.

انواع بوی بد کولر گازی

بوی بد کولر می‌تواند ناشی از مسائل متفاوتی باشد. در ادامه به انواع بوهای نامطبوع کولرگازی و همچنین چگونگی رفع هریک از آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

مطالعه بیشتر: ریست یخچال سامسونگ

بوی نم

احتمالاً با این بو بیش از سایرین روبرو شده باشید. روی لوله‌های داخل پنل یک لایه نازک برفک قرار گرفته است. در حالت عادی از این لایه بوی خاصی خارج نمی‌شود. دلیل آن نیز سردبودن دائم فضای داخل پنل‌هاست. هر عاملی که منجر به از بین رفتن این دمای پایین شود، حرکت هوا داخل لوله‌ها را با مشکل روبرو خواهد کرد. به دنبال آن نیز بوی نم ایجاد خواهد شد. عوامل مختلفی می‌توانند منجر به بروز این مشکل شوند. عدم وجود گاز کافی و یا بروز مشکل در کمپرسور از جمله این عوامل است. مشخصاً برای رفع آن نیز به کمک یک تعمیرکار نیاز خواهید داشت.

بوی استون

نسبت به این بو باید حساسیت به خرج دهید. نادیده گرفتن آن ممکن است به قیمت سلامتی شما تمام شود. داخل کولر از گاز فریون استفاده شده که نشت آن می‌تواند منجر به ایجاد این بو شود. علاوه بر آن، ممکن است با سرفه و حتی احساس خفگی برای شما نیز همراه باشد. به همین دلیل رفع سریع آن از اهمیت بالایی برخوردار است. ابتدا سریعاً برای خروج هوای محیط، پنجره‌ها را باز کنید. پس از آن، برای رفع این مشکل نیز باید از یک تعمیرکار کولر گازی متخصص کمک بگیرید.

مطالعه بیشتر: تعمیر برد کولر گازی | ۷ دلیل خرابی و نحوه تعمیر آن

بوی کپک و قارچ بوی بد کولر گازی

هر محیطی که رطوبت بالایی داشته باشد، مستعد رشد قارچ و کپک است. به همین دلیل محیط داخلی کولر گازی شما ممکن است با این مشکل روبرو شود. بوی ناشی از رشد این ارگانیسم‌ها نیز جزو شایع‌ترین مشکلات افرادیست که از کولر گازی استفاده می‌کنند. انباشته شدن آب داخل کولر نیز می‌تواند منجر به بروز این مشکل شود. در این شرایط باید داخل کولر گازی بطور کامل پاکسازی شود. البته درصورت وجود نشتی، باید منشأ آن نیز رفع شود. بدین منظور بهتر است مشابه نمونه‌های قبلی از یکی متخصص کمک بگیرید.

بوی دود سیگار

اگر سیگاری هستید یا افرادی در خانه سیگار مصرف می‌کنند، احتمالاً با این بو نیز روبرو خواهید شد. کشیده شدن دود سیگار داخل پنل دلیل بروز این مشکل است که البته فرآیندی طبیعی محسوب می‌شود. جلوگیری از آن نیز کار چندان سختی نخواهد بود. اساساً شما باید فیلتر کولر گازی خود را بصورت سالانه تعویض کنید. درصورت عدم تعویض، ذرات دود جذب شده به مرور آزاد شده و بوی نامطبوعی در فضا پخش خواهند کرد.

مطالعه بیشتر: تعمیر برد یخچال + عیب‌یابی، ۷ دلیل و نشانه‌های خرابی آن

بوی سوختگی

به هیچ وجه نباید بوی سوختگی را نادیده بگیرید. وجود مشکل جدی داخل کولر منجر به ایجاد این بو خواهد شد. احتمالاً قطعات داخل کولر به دلیل گرمای زیاد دچار آسیب شده و یا حتی آغاز به ذوب شدن کرده اند. هرچه سریع‌تر باید آن را خاموش کرده و تا بررسی فنی توسط تعمیرکار، از کولر استفاده نکنید. البته گاهی اوقات نیز ممکن است مشکل چندان جدی نباشد. اگر مدت طولانی از کولر استفاده نکرده باشید، گرد و غبار داخل آن جمع می‌شود. حال اگر کولر را روشن کنید، ممکن است این ذرات دچار سوختگی شوند. مشخصاً این مسئله مشکل خاصی نبوده و پس از مدت اندکی رفع خواهد شد.

بوی مردار

بدترین بویی که وجود دارد بوی مردار است. یک بوی بسیار زننده که دیگر نمی‌توان در آن محیط به راحتی نفس کشید. اگر موجودی در این دستگاه گیر کند این بو از کولر بیرون می‌آید. حشارت مخصوصا مارمولک ها به راحتی می‌توانند وارد دستگاه شوند و تولید بو کنند.

حتما چک کنید که حشارت و یا پرنده درون دستگاه نفوذ نکرده باشد.

بوی پا

اگر از کولر خود بوی پا را حس می‌کنید، شک نکنید که آب مخزن (آب خروجی) دچار رسوب شده است. زمانی که  مخزن رسوب بگیرد آب خروجی به خوبی تخلیه نمی‌شود و آب بوی گندیدگی یا پا می‌دهد.

بوی باروت

اگر احساس می‌کنید که این وسیله بویی شبیه بوی باروت می‎دهد نشان از اتصالی در مدار و یا ممکن است خراب شدن فن موتور باشد. در صورت ایجاد این بو باید قطعاتی مانند فن موتور و یا دیگر موارد تعویض شوند که نیازمند مهارت یک تکنسین است.

قطعات نیازمند بررسی برای بوی بد کولر گازی

در بخش قبلی به تعدادی بوی نامطبوع که احتمالاً در کولرگازی با آن روبرو خواهید شد، اشاره کردیم. برای رفع اکثر آن‌ها نیز باید از یک متخصص کمک بگیرید. با این حال همواره نیز مشکل جدی نبوده و صرفاً با پاکسازی قطعات مختلف کولر، می‌توان بوی ایجادشده را از بین برد. در ادامه به نحوه پاکسازی این قطعات اشاره خواهیم کرد:

مطالعه بیشتر: لوله مویین یخچال چیست |نحوه تعمیر، ۸ نکته تعویض و کارکرد

فیلتر گرد و غبار

آلودگی فیلتر یکی از دلایل اصلی ایجاد بوی نامطبوع در کولرگازی است. اگر فیلتر بیش از اندازه کثیف شده باشد، بهتر است آن را تعویض کنید. اگر قابل شستشو باشد نیز می‌توانید با روش ویژه‌ای آن را تمیز کنید. محلول مخصوصی با نسبت یک به ده شامل سفیدکننده و آب تهیه کنید. می‌توانید از انواع مختلف ضدعفونی‌کننده‌ها نیز استفاده کنید. با این محلول فیلتر کولر خود را تمیز کرده و از پاکیزگی و رفع کامل بوی آن اطمینان حاصل کنید.

لوله کندانس

وجود مواد مختلف خارجی داخل لوله می‌تواند بوی نامطبوعی ایجاد کند. برای پاکسازی آن نیز می‌توان از ترکیب آب داغ با سفیدکننده استفاده کرد. استفاده از این ترکیب عوامل مختلفی همانند کپک و قارچ را حذف خواهد کرد. به این نکته نیز توجه کنید که نباید تا پیش از خشک شدن کامل لوله، آن را مجدداً نصب کنید.

مطالعه بیشتر: ۷ دلیل اصلی علت داغ شدن موتور یخچال و رفع آن

کویل خنک کننده

اساساً کولرگازی هوای گرم اطراف خود را جذب کرده و آن را پس از سردشدن آزاد می‌کند. وجود هرگونه آلودگی در هوا، منجر به ایجاد بوی بد خواهد شد. به همین دلیل شستشوی کویل نیز مشابه قطعات قبلی از اهمیت بالایی برخوردار است. ابتدا مقداری پاک کننده روی کویل ریخته و پس از گذشت چند دقیقه آن را با آب بشویید.

جمع‌بندی بوی بد کولر گازی

استشمام بوی بد پس از عملکرد کولر گازی جزو مواردی بوده که احتمالاً بارها با آن روبرو شده اید. این بو انواع مختلفی داشته که در بخش‌های قبلی بطور مفصل به تشریح آن‌ها پرداختیم. گاهی اوقات مشکل جدی‌تر بوده و نیاز به تعمیرکار خواهید داشت. با این حال گاهی مسئله موجود چندان ویژه نبوده و می‌توانید خود نیز با شستشوی قطعات کولر، آن را رفع کنید. در مجموع بهتر است بصورت سالانه به پاکسازی کولرگازی خود بپردازید. کمک گرفتن از یک تعمیرکار ماهر درصورت بروز مشکل نیز گزینه بهتری خواهد بود.

2 فکر در مورد “ علت و انواع بوی بد کولر گازی و 3 راه رفع بوی بد از اسپلیت

  1. احمد گفت:

    بوی فاضلاب از کولر گازی دلیلش چی میتونه باشه ؟

    1. ممکن است آب های فاضلابی جمع شده از رطوبت هوا در داخل کولر گازی انباشته شود. اگر این موضوع در نزدیکی مجرای کولر گازی اتفاق بیوفتد، کمترین میزان از گاز متان می تواند باعث ایجاد بوی فاضلاب در محیط شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *